Ungecoach kan hjælpe din teenager til et bedre selvværd

Mange unge danskere oplever desværre at have et mindre eller dårligt selvværd. Dette kan helt lavpraktisk betyde, at problemer og udfordringer kan virke helt uoverskuelig og uløselige, samt kan følelsen af ikke at kunne bidrage med noget have store negative konsekvenser for de fleste mennesker.

 

Hvis du mistænker eller ved, at din teenager har lavt sellværd, så kan det være en god idé at overveje, hvorvidt en ungecoach vil være en god løsning. En ungecoach kan hjælpe din teenager med at finde den indre ro, der kan være tiltrængt i en tid, hvor følelserne kan være svært at navigere i.

 

Unge coaching tilbydes ofte til unge helt ned til 12 år. Hvor der med skånsomme teknikker bliver sat fokus på lige netop dit barn og dets behov i coachingen. Fokusset bliver at forstå og ændre teenagerens selvbillede, så det ikke ser begrænsninger, men derimod muligheder i deres egne evner og kunnen.

 

 

Hvorfor kommer dårligt selvværd hos unge?

 

Når man som forældre har et barn med dårligt selvværd, kan man hurtigt stille sig selv det spørgsmål, om det er ens egen skyld, at barnet ikke har det godt. Det er dog sjældent kun en årsag til, at unge har det svært. En blanding af ting som de sociale medier, samfundets forventninger samt teenagerens forventning til sig selv kan udløse et kritisk og problematik selvbillede.

 

Mange unge ænser slet ikke, at deres selvbillede bliver forringet før det allerede hæmmer dem i dagligdagen, og på det tidpunkt kan det være meget svært for den unge at gøre noget ved problemet selv. Her er en unge coach ideel, da coachen netop guiden den unge og viser vejen mod et selvbillede, der ikke er fyldt med kritik og slag i hovedet. Med en unge coach vil du ikke blot opleve, at din teenager bliver mere glad, men ligeledes vil der være mere energi til det, som den unge finder interessant.

 

At sætte fokus på det lave selvværd behøver derfor ikke kun omhandle, at teenageren skal lære selvkærlighed, men lige så meget, at de skal lære at sætte pris på deres interesser og evner, der kan føre dem henimod et liv, der er domineret af flere gode dage end dårlige.

 

Hvordan vælger jeg den rigtige coach til mit barn?


At vælge den rigtige coach er afgørende for, hvorvidt det bliver en succes eller ej. Føler din teenager mistillid mod coachen eller at coachen taler ned til den unge, så kan det være endnu en negativ oplevelse, der lægges oveni selvbilledet.

 

Vælg derfor gerne en coach, som du selv har en god kemi med, og som du tænker vil ramme dit barns personlighed godt. Herefter kan du introducere din teenager til coachen først online på coachens hjemmeside, og herefter over telefon eller i et fysisk møde. På den måde vil din teenager selv være med til at vælge, hvilken coach der eventuelt kan hjælpe i processen.