At finde den rigtige børne psykolog kan være svært – læs hvad du skal kigge efter

At finde den rigtige børne psykolog kan være svært – læs hvad du skal kigge efter

Alle kan få brug for en terapeut på et tidspunkt. Det gælder også dit barn. Måske lider dit barn af skolevægring? Måske er I, som forældre, lige blevet skilt? Eller måske er dit barn blevet mobbet? Uanset årsagen, kan det nogle gange være en god idé at få hjælp af en psykolog fra KBH. En erfaren og kompetent terapeut inden for børneområdet kan hjælpe dit barn med at få sat ord på, hvad der er svært. Læs mere om terapi på https://kbh-psykolog.dk/.

Sådan vælger du en god psykolog i København til dit barn

Når du skal finde en god terapeut til dit barn, er det først og fremmest vigtigt, at terapeuten har erfaring med børn og unge. Sagt på et mere akademisk sprog, skal terapeuten have en udviklingspsykologisk specialisering. Kun når en psykolog fra KBH har denne viden, kan terapeuten fuldt ud forstå dit barns udvikling – og eventuelle fravigelser herfra.

Hvis dit barn gennemlever en krise, kan en psykolog i København hjælpe dig

De fleste mennesker gennemlever en eller flere kriser i deres livstid. Men derfor føles det stadig hårdt, hvis du er tilskuer til dit barns krise. Det kan være flere forskellige begivenheder, der har udløst krisen. Det kan være jeres skilsmisse. Det kan være mobning i skolen. Det kan være noget helt tredje. Når du vælger at lade en psykolog fra KBH hjælpe dit barn, kan dit barn få de nødvendige redskaber til at håndtere krisen.

Lad en psykolog fra KBH hjælpe dit barn

I dag får hver tredje dansker en psykisk diagnose i løbet af deres livstid. Derfor er der absolut intet skamfuldt over at have en psykisk lidelse. Men det er en skam, hvis dit barn ikke får hjælp til sin lidelse. Hvis dit barn derfor har en psykisk lidelse, kan du med fordel kontakte en psykolog i København. Terapeuten kan hjælpe dit barn til en bedre og mere tilfredsstillende hverdag.

Husk kemien, når du skal vælge en psykolog i København til dit barn

En terapeut kan have nok så mange fine uddannelser og titler. Men det er helt essentielt, at terapeuten formår at vinde dit barns tillid. Hvis dit barn ikke har tillid til sin terapeut, vil han eller hun ikke åbne op. Derfor er det vigtigt, at du vælger en terapeut, som dit barn kan lide at tale med. Kun når dit barn føler sig trygt og hørt, vil han eller hun fortælle om sine tanker og problemer.

Husk at terapi er anderledes for børn

Hvis du selv går i terapi, vil du hurtigt opleve, at de fleste terapeuter har en anden tilgang til børn. Det skyldes, at børn kommunikerer og forstår anderledes end en voksen. Nogle børn kan eksempelvis bedre udtrykke sig gennem tegninger. Andre har måske brug for at spille brætspil eller lege med deres terapeut, før de åbner sig op. Derfor skal du ikke blive bekymret eller fortvivle, hvis børneterapeutens tilgang er anderledes. Det er nødvendigt, at tilgangen tilpasses til dit barn.