Tre biografier fra folk, du gerne vil drikke kaffe med

Sponsoreret indhold

Der er et hav af forskellige biografier fra mennesker, der har skrevet deres erindringer og læringer ned. Faktisk er der efterhånden så mange selvbiografier, at det er svært at holde styr på. Skuespillere, statsoverhoveder, politichefer, stjerner på sociale medier – alle har de det til fælles, at mange vælger at skrive en bog om deres erindringer. I denne artikel har vi fundet tre personer fra folk, som du helt sikkert gerne vil drikke en kop kaffe med. Der er ihvertfald læringer fra alle tre bøger.

 

Husk at, hvis du installere Rabatta, så får du automatisk at vide, om der er aktive rabatkoder til den boghandel du shopper på. Rabatta finder rabatkoder automatisk og giver dig besked om det, når du handler på nettet.

Casper – en biografi om Casper Christensen af Martin Kongstad

Casper Christensen er formentligt det største navn i dansk underholdning nogensinde. Manden er en institution og en legende i comedy-kredse, og er blevet en af Danmarks mest elskede comedy-personer. Livet har dog ikke været lutter lagkage for den 54-årige multikunstner. 

 

Han har været igennem mange faser af sit liv, og sammen med forfatteren Martin Kongstad har han udgivet bogen “Casper”, der er optegnelser over hans liv som skuespiller, manuskriptforfatter, komiker og meget andet. Det er en gribende fortælling om Casper Christensen, der blandt andet står bag kæmpesucceser som Langt Fra Las Vegas, Casper og Mandrilaftalen, og ikke mindst Klovn.

Et forjættet land – Barack Obamas selvbiografi om præsidenttiden

Barack Obama trådte ind i verdenshistorien på et tumultarisk tidspunkt. USA stod midt i en buldrende finanskrise, hvor folk måtte gå fra hus og hjem. Derudover blev han skrevet ind i verdenshistorien som den første farvede præsident i USA’s historie. I sin bog “Et forjættet land” fortæller den tidligere præsident om tiden i embedet. 

 

Alt fra statsbesøg og forhandlinger til møder med historiske personer, bliver fremlagt i Barack Obamas enorme selvbiografiske optegnelser over hans tid som præsident for De Forenede Stater. “Et forjættet land” er dog kun første bind i Barack Obamas erindringsbøger. 

Der er ingen ende på Paris – en erindringsbog fra Ernest Hemingway

Hvis man har forfatterdrømme er der ingen vej uden om Ernest Hemingway. Han er en af de mest legendariske skikkelser i litteraturens historie, og er selvsagt karakter, hvis udgivelser man bare skal have læst. I bogen, Der er ingen ende på Paris, kortlægger Ernest Hemingway sine erindringer fra sin tid som ungt menneske på det Europæiske kontinent. Her tilbragte han nemlig tid som journalist på forskellige reportageopgaver som han udførte sideløbende med hans forfattergerning. Der er ingen ende på Paris afspejler livet som ungt menneske i Paris, og er en af Hemingways sidste udgivelser inden sin død.

Andre bøger af Hemingway tæller blandt andet Den gamle mand og havet, Hvem ringer klokkerne for og Farvel til våbnene.