Guide til færdselsregler for knallertkørsel

Kørekort og alder 

For at køre en knallert skal du have et gyldigt kørekort. Du skal være fyldt 15 år for at kunne køre en knallert på offentlig vej.

Hastighedsgrænser 

På offentlig vej må du køre en knallert med en hastighed på op til 30 km/t. På stier og cykelstier må du kun køre 20 km/t.

Krav til knallerten 

Knallerten skal være godkendt af Færdselsstyrelsen, have en gyldig forsikring og et registreringsnummer. Knallerten skal også have et horn og et lygtesystem, der fungerer

Brug af håndbremser og pedaler 

Du skal altid bruge håndbremserne, når du stopper eller bremser. Du må ikke køre med foden på pedalen, hvis du ikke bruger pedalerne til at styre knallerten. 

Kørsel i tog 

Du må ikke køre en knallert i togtunneler eller på togbroer.

Kørsel på fortove 

Du må kun køre en knallert på fortove, hvis der er skiltet, at det er tilladt. Ellers skal du køre på vejen.

Kørsel på cykelstier 

Du må kun køre en knallert på en cykelsti, hvis der er skiltet, at det er tilladt. Ellers skal du køre på vejen. 

Kørsel i trafikken 

Du skal holde dig til højre på vejen og køre i samme retning som trafikken. Du skal også altid holde en sikkerhedsafstand til andre køretøjer. 

Når du skal svinge 

Du skal give tegn til andre trafikanter, når du skal svinge. Du skal bruge dit blinklys, når du svinger til højre, og du skal bruge dit horn, når du svinger til venstre. 

Når du skal krydse en vej 

Du skal altid stoppe og kigge dig for, inden du krydser en vej. Du skal også sørge for, at der ikke er andre trafikanter, der kører på vejen.

Hvor hurtigt må man køre på en knallert?

Det afhænger af, hvilken type knallert man har. Hvis man har en almindelig knallert på 50 kubik, må man køre op til 30 kilometer i timen. Hvis man har en knallert på 125 kubik, må man køre op til 45 kilometer i timen.

Ansvarsforsikringen til din knallert

En ansvarsforsikring til din knallert er en forsikring, der dækker skader, som du påfører andre. Den dækker også skader, som andre påfører din knallert. Forsikringen dækker ikke skader, som du påfører dig selv eller skader på din knallert. Ansvarsforsikringen er lovpligtig, hvor kaskoforsikring ikke er. Det kan være en god ide at vælge en knallertforsikring, der dækker det hele, så du kan køre med ro i maven, hvis uheldet er ude.