Indretning af børneværelset

Det kan være noget af en opgave at indrette et børneværelse, og der kan være mange faktorer, der spiller ind. Alt fra stilen, hvor stort værelset er samt hvilken alder barnet har. 

 

Et børneværelse skal kunne rumme flere ting, og skal i mange tilfælde kunne fungere både som soveværelse og legeplads. 

 

På de fleste børneværelser, vil forældrene gerne have nogle billeder eller børneplakater samt nogle gode opbevaringsløsninger. På den måde kan man give værelset et flot præg, og samtidig få styr på legetøjet. Men hvad skal man vælge? Det giver vi et bud på. 

 

Lærende børneplakater

Når man indretter børneværelset, kan man med fordel gøre det således, at det også sætter gang i fantasien og inspirerer til leg. Det skal naturligvis også være en indretning, der giver anledning til gode og hyggelige stunder for børn og forældre. Billeder og plakater er en rigtig god måde at skabe stemning på børneværelset.

 

Børneplakater er noget, der kan pynte på ethvert børneværelse, og hvorfor ikke kombinere det med lærende elementer? Der findes mange forskellige plakater, hvormed barnet kan lære samt udvikle sig. 

 

Du kan blandt andet finde søde plakater med dyr, insekter, tal og bogstaver, hvor barnet kan lære, hvad det forskellige hedder. Det kan skabe en hyggelig stund mellem barn og forældre, hvor i sammen kigger på illustrationerne og gennemgår de forskellige ting. 

 

Praktisk og smart opbevaring til børneværelset

Opbevaringsløsninger er også noget, de fleste har brug for på børneværelset, da værelset ofte er fyldt med alverdens ting og sager. Det er praktisk med opbevaringsløsninger, i forhold til at gemme legetøj og andet væk. 

 

Der findes et hav af muligheder indenfor opbevaring til børneværelset. F.eks. kan man bruge fine sengelommer, som kan hænges på tremmesengen. Deri kan man gemme alt fra sutter og nusseklude, til bøger og billeder. En sengelomme er både praktisk og pæn, og vil med sikkerhed pynte på ethvert børneværelse. 

 

En anden praktisk løsning, er opbevaringskasser på hjul. Med sådan en løsning, kan man nemt flytte rundt på tingene, og f.eks. tage legetøjet med ind i stuen, eller et andet værelse. Det gør det nemt hurtigt at tage legetøjet frem, og sætte det på plads igen. 

 

Giv væggene på børneværelset flotte farver 

Farven på børneværelset kan også have en stor betydning. En flot farve på væggen kan gøre værelset lidt mere personligt, og tilpasses enten den lille dreng, eller pige. Det anbefales dog, at man passer lidt på med for aggressive farver, hvis der i forvejen er meget andet på værelset. Så kan det i stedet være en god ide at vælge en neutral, og rolig farve til børneværelset. 

Gør børneværelset til et hyggeligt sted 

Vigtigst af alt, handler det selvfølgelig om, at børneværelset skal være et hyggeligt sted at være for barnet. Man kan sætte et hyggeligt præg ved f.eks. at tilføje en sød natlampe, der kan give et skønt lys i nattetimerne. Man kan også tilføje en sød uro til over tremmesengen, som barnet kan ligge og kigge lidt på ved sengetid, inden turen går til drømmeland.