Hvilket børneur skal jeg vælge?

Skal dit barn have en god gave – og har du lagt dig fast på et ur? Godt valg, det støtter vi. Der er ikke noget som at lære sit barn klokken gennem hands-on øvelse – og så er armbåndsure også bare seje accessories, som dit barn kan være stolt af.

Men hvilket børneur skal du vælge? Markedet er i sandhed en jungle. I denne artikel giver vi dig nogle råd med på vejen, der forhåbentlig kan hjælpe dig med at træffe en god beslutning.

Du kender dit eget barns præferencer

Se på de øvrige ting, som dit barn går med. Vil dit barn helst gå med neutrale t-shirts, eller t-shirts med print? Måske er dit barn endda ligeglad med sådanne ting?

Dit barns øvrige stil, når det kommer til andre ting, som er med til at give dit barn en identitet i hverdagen, kan være et pejlemærke for dig i mange situationer. Det gælder ikke mindst, når du er på jagt efter et nyt børneur. Tag udgangspunkt i alt det andet, som barnet også har, og led efter et børneur, der stilmæssigt stemmer overens.

Digitalt ur eller analogt ur?

Du skal også forholde dig til om du ønsker, at dit barn skal have et digitalt eller et analogt ur. Det er i høj grad en smagssag, men der kan også være fordele og ulemper ved begge dele.

Med et digitalt ur lærer dit barn hurtigt klokken at kende ved blot at se hvad symbolerne fortæller. Det digitale ur er i høj grad en replikation af de mange andre ure, som dit barn måske – måske ikke – allerede har stiftet bekendtskab med på hverdagens talrige skærme. Her kan det digitale ur være med til at stadfæste barnets kompetencer inden for aflæsning af klokken på disse devices – uanset hvor barnet befinder sig.

Hvis du derimod vælger at købe et analogt ur til dit barn, så lærer barnet klokken at kende på den mere traditionelle måde. For nogle børn kan det være dejligt med viserne, der konkret fortæller hvad klokken er uden brug af (eller i det mindste kun via minimalt med) symboler. 

Et analogt ur kan være et dejligt afbræk fra den stadig mere intense digitale hverdag, som dit barn uundgåeligt bliver en del af, hvis det ikke er det allerede. Jo, man kan sige, at barnet garanteret nok skal komme til at lære det digitale ur at kende uanset hvad. 

Du kan finde begge typer af børneure på www.hopogleg.dk

Spørg barnet selv

Der er selvfølgelig også den mulighed, at du kan spørge dit barn direkte. Så er du sikker på, at barnet får hvad det vil have, når det kommer til et børneur. Til gengæld går overraskelsesmomentet desværre også lidt af det.

Hvad du i sidste ende vælger at gå med er op til dig.