Skal du vælge vandresko eller vandrestøvler?

Et kæmpestort spørgsmål som desværre ikke er så entydigt at besvare, for det kommer nemlig helt an på så mange ting. 

 

Du kan jo anskaffe dig et par gode vandresko og et par gode vandrestøvler, hvilket jo i og for sig løser dilemmaet. 

 

I artiklen kan du læse mere detaljeret omkring forskellene på de to typer fodtøj, og hvis du søger inspiration til din vandretur helt generelt, så kan du altid besøge https://vandretips.dk/ for at læse mere.

 

Hvad er det gode ved en vandresko?

Det gode ved en vandresko er først og fremmest dens lethed. Rent vægtmæssigt vejer den væsentligt mindre end f.eks. støvlen, hvilket sparer dig for meget belastning på en længere gåtur. Desuden er der ofte også en god åndbarhed ligesom at mange vandresko er vandtætte. 

 

Sålen på en vandresko er temmelig stiv, og din fod for en god støtte til den længere gåtur, hvor du går på landevej, grus og lignende. 

 

Hvad er så det knap så gode 

Skal vi kigge på de mindre gode ting ved vandreskoen, så er det den manglende støtte til anklerne og til dels også fødderne. 

 

Går du i et hårdt terræn, hvor der er meget ujævnt, samtidig med du har en tung rygsæk på ryggen, så er dine ankler meget udsatte. Her hjælper vandreskoen desværre ikke særligt meget, hvorfor du er i større risiko for at vride om eller få en skade. 

 

Hvad er så det gode ved vandrestøvlen

I grove træk kan man sige, at der hvor vandreskoen har sine begrænsninger, der har vandrestøvlen sine styrker. 

 

Du vil opleve, at støvlen giver en helt anden stabilitet. Samtidig gør det højere skaft også, at hvis du skulle komme ud i et vådt område, så er sandsynligheden for våde fødder altså meget mindre. 

 

Støvlerne giver god støtte til fødderne og anklerne, så hvis du skal på en lang gåtur med tung oppakning, så er vandrestøvlen for de fleste at foretrække.

 

Der hvor vandrestøvlen er knap så god, er dens tyngde, som kan gøre det ekstra hårdt at gå. Samtidig har støvlerne en tendens til at give skavsår på hælen, hvis ikke de er gået ordentligt til, hvilket også kan ødelægge en ellers god vandretur. 

 

Tænk over dit behov 

I den store søgning efter det perfekte fodtøj, så er det altid vigtigt, at du forholder dig til dine behov, og det terræn du skal ud i. Er det en flad vej som er både tør og forholdsvis overkommelig, så klarer et par gode vandresko denne tur til perfektion. 

 

Men skal du ud i et sværere terræn, hvor dine fødder og ben virkelig er udsatte for meget belastning, så vil det være en god idé at kigge i retning af en god vandrestøvle.