Forebyg kedelig tandpine – husk hyppige tandlægebesøg for hele familien

Vi kender det alle sammen. Man bør egentlig gå til tandlægen, men man bliver ved med at udskyde det.

Men for nogle, så er det lige pludselig for sent. Så får man tandpine eller andre problemer med tænderne og så skal man til at have en akutbehandling.

Så er det først at det for alvor løber op i forhold til bekostninger. Og desuden er det godt at blive kontrolleret regelmæssigt, så man ved om ens tænder og tandkød er sundt og at man ikke er i fare for at få tandkødssygdomme såsom paradentose.

 

Hvor ofte bør man egentlig gå til tandlægen?

Den generelle tommelfingerregel for, hvor ofte man bør gå til tandlægen, er ca. en til to gange om året. Det er selvfølgelig lidt mere individuelt end det, men det er hvad Sundhedsstyrelsen anbefaler.

Det kan siges, at hvis man førhen har oplevet problemer med tænderne, såsom tandpine eller tandkødsbetændelse, så bør man gå til tandlægen oftere end, hvis man aldrig har haft problemer med sine tænder.

Noget andet der også spiller ind, er den kost man holder sig. Specielt hvis man indtager meget sukker i sin kost vil det være en rigtig god ide at opsøge sin tandlæge noget oftere end én gang hvert andet år.

Hos www.valbytandklinik.dk kan man få god tandlægehjælp til konkurrencedygtige og overkommelige priser. Det er nemlig ofte en af de helt store ”fordomme” om tandlægebesøg. At det koster en hulens masse penge at gå til tandlægen. Men det behøver ikke være rigtig, specielt hvis der kun er tale om normal kontrol.

 

Undgå paradentose i tænderne

En af de primære grunde til, at man gerne vil sikre at ens tænder og tandkød er sundt, er paradentose. Paradentose er betændelse i tandkødet, som i sidste ende kan betyde at dit tandkød løsnes fra tænderne.

Det betyder at man kan være i fare for tandtab og paradentose kan i slemme tilfælde også medføre generelle helbredsproblemer.

Har man hævet tandkød, vigende tandkød, eller meget rødt/rosa tandkød, så kan det være tegn på begyndende paradentose. Det er ofte også ret smertefuldt, så man vil sjældent være i tvivl om man lider af paradentose i tandkødet.

Ryger man, er man også i øget risiko for at få paradentose. Har man først fået paradentose bør man helt overveje at stoppe med at ryge, da rygning får tandkødets blodkar til at trække sig sammen. Det betyder at man har svækket blodtilførsel til tandkødet, hvilke er grunden til, at man har øget risiko for paradentose som ryger.

 

Husk du ikke sådan lige kan erstatte dine egne tænder

Går man og tænker ”hvor slemt kan det være”, så bør man lige huske på, at det ikke bare sådan lige er at erstatte tænder.

Bevares man kan få fyldninger mv., men for det første koster det, og for det andet, så er det bare ikke det samme som ens egne tænder.

At miste en eller flere tænder er ikke sjovt. Derfor er det vigtigt at tage god tandpleje seriøst, så man slipper for paradentose og andre slags sygdomme i tænder eller tandkød.

Det indebærer en tur til tandlægen, og derfra kan din tandlæge bedre bedømme og give besked om, hvor ofte han eller hun mener du bør besøge tandlægen, for at din mund kan være sund og rask.

 

Husk, dine tænder skal helst holde hele dit liv. Så lad værre med at udskyde tandlægebesøget længere. Book din tid og bliv kontrolleret. Så kan du være sikker på at dine tænder og dit tandkød har det godt og er fuldstændig fri for paradentose.