Tag på familietur til USA

Èt af de største, vildeste og mest eftertragtede rejsemål for europæere og i særdeleshed danskere er USA. Det store land, som rummer alt muligt, som man ikke har skyggen af i Danmark, og et land, hvor alt vi allerede kender til er større og vildere end herhjemme.

Iveren efter at komme til USA kan man sagtens forstå, og der er også et utal af fantastiske oplevelser i vente, hvis man drager over vandet mod det amerikanske.

Det er dog ikke kun at pakke kufferten og sætte kursen mod lufthavnen, fordi der er en række formalia, som skal være på plads ind afgang. Det gælder bl.a. visum, der er et krav, for at man kan rejse lovligt ind i landet.

For at undgå visum, som kan være en stor, uoverskuelig og omkostnings rig affære, så er der kun en ting at gøre. Det er at søge en ESTA godkendelse, som ved godkendelse kan være din adgangsbillet til at komme ind i USA.

Hvad er ESTA?

ESTA USA står for “Electronic system for travel authorization”, der løst oversat til dansk er “elektronisk system til rejse autorisering”. Det er altså her, man kan få en online tilladelse til at indtræde i et land, som ellers kræver visum.

ESTA udsteder en rejsegodkendelse, som du som turist så kan bruge til at nyde din ferie i det amerikanske. En rejsegodkendelse fra ESTA koster en lille smule, som betales enten direkte til deres officielle udstedelsesside eller til et rejsebureau, som ofte vil kræve et mindre servicegebyr oveni.

Kan hvem som helst få denne rejsegodkendelse?

Her er det korte svar: nej. Der er en række spørgsmål, der skal besvares i forbindelse med ansøgningen, og disse er med til at afgøre, om du har de rette kvalifikationer, til at kunne blive tildelt godkendelsen.

Her kigges der på:

  • Fysiske og psyskiske handicap, stofmisbrug og smitsomme sygdomme.
  • Domme for forbrydelser resulterende i skade på ejendom eller personer.
  • Domme for forbrydelser vedørerende stoffer.
  • Terroristaktiviteter, spionage, sabotage og folkedrab.
  • Bedrageri eller misrepræsentation i forbindelse med visum til/indrejse i USA.
  • Arbejde i USA uden forudgående tilladelse
  • Tidligere afviste visa eller indrejser i USA.
  • Tidligere overskredne ophold i USA.
  • Tidligere ophold eller statsborgerskab i sortliste-lande.

Hvis alt er ok, så er du et skridt nærmere at få en godkendelse til dig og måske også til din familie. Når alle papirerne er på plads, så er der ikke andet for end at glæde sig