Tag børnene med på ravjagt og hyg jer som ravjægere

En gang i mellem skal man jo gå ud og leve et eller andet med børnene. Men det kan være svært at få børnene udenfor uden en kamp. Det er nemmere bare at lave familie filmaften, eller hive nogle gamle brætspil frem. Men man er nødt til at gå udenfor en gang i mellem. Ravjagt er en gammel dansk tradition, der går mange hundrede år tilbage. Men selvom der har været mange professionelle ravjægere igennem årene, så er der stadig masser af rav at finde.

Sådan finder man rav

Hvordan finder man overhovedet rav? Man kunne bare gå ned til stranden og begynde grave, men der er nogle teknikker og værktøj man kan bruge. Børn er jo ret utålmodige, og de gider ikke bare at grave rundt uden en plan. De og en selv vil jo gerne se nogle resultater. Nu findes der ravlygter, der går hele jagten lidt nemmere, så skal man ikke gå rundt i timevis uden resultater. Så er der jo også rav-kesen der også kan gøre hele jagten meget nemmere. Selvom man nok kan lave en hjemmelavet rav-kese, så er de ikke dyre at købe, så det skader ikke at bruge nogle penge her. Hvis man vil vide mere så læs mere om ravjagt i bøger.

Dette kan man gøre med rav

Rav er en meget flot sten, man kan bruge til mange ting. Man finder tit rav i smykker, så det er nok der man burde starte. Rav har en flot dyb orange farver, der passer med mange ting. Så efter man har fundet rav burde man finde det gamle smykkesæt frem, så man kan komme i gang med at lave nogle smykker. Man kunne også lave amuletter, eller begynde på noget nyt kunstværk.

Historien bag rav

Rav har længe været i de skandinaviske lande. Rav blev dannet under istiden, og har lige siden været eftersøgt af mange. Rav har en dyb gulig farver, man ikke finder i mange andre sten. Denne gullige sten kunne dengang byttes til mange ting, og blev set som en meget generous gave. Rav blev brugt som glasperler ikvinders halskæder. Og i amuletter i de mere religiøse ritualer. Rav har længe holdt en tradition i de skandinaviske lande, og det bliver det nok ved med.

Andre familieaktiviteter på standen

Selvfølgelig er der mange andre aktiviteter man kan lave på stranden med familien. Man kunne bygge sandslotte, måske endda bygge en hel landsby ud af sand. Eller man kunne selvfølgelig gå ud og svømme, eller endda lære ens børne at svømme hvis de endnu ikke har lært det. Hvis man har nogle ældre børn, så kunne man jo bare få noget sol på stranden. Hvis man er i tvivl om hvad man burde på stranden med børnene og familien, så kunne man spørge dem om nogle forslag, så står man ikke helt uden en plan.