Påske-perlerier og påskehygge med familien

Foråret er her og påsken banker på. Det betyder gækkebreve, forårsblomster, fregner, lyse aftener, påskeæg, og ikke mindst påske krea.

Der er utallige kreaideer til påskehygge. Det allermest brugte er nok gækkebrevet – Men det skal jo faktisk laves lidt inden påske, så det kan nå frem til modtageren, der så (helst ikke skal gætte modtageren, hvis navn selvfølgelig står med prikker, lopper eller andet.

Det er en tradition at man vedlægger en vintergæk i gækkebrevet, men det er ikke altid, at påsken falder samtidig med at vintergækkerne blomstrer.

Løsningen? Lav en vintergæk i perler? Du skal blot bruge en kvadratisk plade og grønne samt hvide Hama perler, så er du klar til at lave den fineste perle vintergæk til gækkebrevet.
Du kan lave i fri fantasi, eller finde et mønster online – der er masser af inspiration.
Perlepladen vil helst sikkert skabe glæde og smil hos modtageren – Perle vintergækken holder for evigt, og kan bruges som perlepynt år efter år.

Påske perle gækkebreve

Hama perler er fantastiske til påskepynt. De fås i utallige farver, også fine sarte pastelfarver der er perfekt til påskepynt, og det er kun fantasien der sætter grænserne for hvad du kan lave.

Lav fx et alternativt gækkebrev. Lav et perlegækkebrev – Det er blot at lave et fint mønster med huller, du bestemmer helt selv farve, form og størrelse, men det er selvfølgelig mest smart, hvis det kan være i en kuvert. Du kan evt. klistre det på et stykke karton i en fin farve, så du kan skrive det lille gætte påske rim derpå.

Pynt op med perlepåskepynt

Hvis du vil pynte huset eller haven op med fint påskepynt, giver rørperler dig også muligheden for at lave masser af forskellige fine sager.
Lav flotte påskemotiver, påskeæg, påskeharer, kyllinger, blomster osv i perler, og hæng perlepladerne op på en gren. Det kan både være en forårsgren i knop, du tager ind i en vase. Eller dekorer et træ udendørs, til glæde for både dig selv og dem der kommer forbi dit hjem.
Der findes Hama perleplader der kan bruge til påske motiver, fx. et æg, en blomst, en kanin og en kylling – Men du kan også lade fantasien bestemme og lave et fint motiv på en kvadratisk perleplade.

Vil du lave større påske perlemotiver, kan du bruge Hama’s kvadratiske samleplader. Du kan finde inspiration til store perlemønstre mange steder; bla. Perlebøger, pinterest og ved en online søgning. Mulighederne og mønstrene er mange, det er bare at gå i gang med påskehyggen.

Er du i tvivl om hvor du køber Hama perler? I så fald kan jeg anbefale Undermyroof.dk som byder på et stort udvalg af både Maxi, Midi og Mini perler. De tilbyder også et hav er perleplader, Posca tusser, kreating og meget mere.