Ølbrygning er lykken for vores familie

Jeg tror de fleste familier har noget de er fælles om. Nogle forældre tager deres børn med ud for at spille badminton fredag aften, og når børnene så bliver lidt ældre, så begynder de også selv at spille med og på den måde så har familien noget de er fælles om. Der man være mange ting man er fælles om, men vores familie har nok fundet noget som de færreste familier går sammen om.

Min far bryggede øl

Jeg husker tydeligt da jeg var helt ung, der gik min far og bryggede øl og vin selv hjemme i kælderen. Jeg var altid noget nysgerrig over hvad det var han lavede, og derfor fik jeg også lov til at være med nogle gange. Det var lidt specielt og nogle som min venners fædre ikke gjorde, så husker tydeligt hvordan jeg følte mig lidt speciel.

I dag har jeg så fået min egen familie og er selv begyndt med ølbrygning. Jeg kan stadigvæk huske første gang jeg stod nede i min egen kælder og kunne mærke hvordan minderne fra barndommen kom tilbage til mig. Der var en vild god fornemmelse, og kunne mærke jeg kom til at smile inden i på grund af det. En dag kommer min søn så ned i kælderen til mig for at se hvad jeg lavede. Han var lige så nysgerrig som jeg selv var på hans alder, så da han spurgte om han måtte være med, at kunne jeg på ingen måde sige nej til ham. Han hjælp med resten af den brygdag, og vi havde det vild hyggeligt. 

Lige siden har han været med til at brygge øl, og efterhånden er hans søster også begyndt at komme ned når vi brygger, for hun synes også det er ret spændende og se hvad der foregår. Min syntes til en start det var lidt underligt, men hun synes nu er det er helt ok. Jeg fortalte hende historien omkring min egen barndom og de oplevelser jeg havde med min far. De oplevelser vil jeg gerne give videre.

3 generationer brygger øl

En dag kom jeg til at fortælle min far omkring vores brygning i kælderen. Han var straks med på at han også skulle komme og være med, og det er en helt speciel fornemmelse når 3 generationer står og brygger der hjemme i en kælder. På en måde så følger man, at man har en helt speciel familie der har en bobby med ølbrygning der binder dem sammen. Nu har min far også fået blod på tanden igen med hensyn til ølbrygning. Jeg fortalte ham derfor omkring hjemmesiden https://brewlex.dk/ hvor han har mulighed for at få børstet hans viden af, så han igen man være med på hvordan man brygger øl hjemme.