Godt babyudstyr til din hverdag

Godt babyudstyr til din hverdag

Når der en lille ny guldklump på trapperne, så skal der investeres i forskellig nødvendigt babyudstyr. En barnevogn, bleer og lignede er uundværlige ting for alle forældre. Der findes også mange ting som babyjogger, ammepude eller en kopholder til barnevogne, der kan virke som spild af penge.

Det gælder om at finde godt babyudstyr til din hverdag som samtidig nødvendigt og gør tiden med den lille bedre. Og netop dette får du et par tips til her.

Barnevogn

En barnevogn er svær at leve uden, når du/i skal eller har fået en lille ny baby. Der findes dog rigtig mange forskellige modeller og typer.

Udseende, type og de forskellige funktioner skal du tage stilling til. Skal barnevognen bruges i byen eller være mere terrængående? Skal du købe en almindelig eller en kombivogn? Skal der være drejehjul eller faste hjul? Hvor meget vil du give for en barnevogn?

Tag stilling til liggemål, hjultyper ud fra brug, behov og ønsker. Lad være med at blive forblindet af tilkøbsmuligheder – som nævnt et en kopholder ret ligegyldig. En barnevogn kører over brosten, græs, hullede veje og andet ujævnt underlag, og en kop kaffe i en kopholder vil nok vælte 9 ud af 10 gange alligevel.

Puslebord

Et puslebord er ikke en nødvendig ting. Du kan sagtens pusle på gulvet, et bord eller lignede. Men et puslebord hvor du har vand, klude, pudder, cremer, bleer og andet indenfor rækkevidde, er både mere afslappende og giver samtidig bedre sikkerhed. Man kan ikke lade en baby ligge på et bord for lige at hente noget på toilettet eller andet scenario.

Der findes tre forskellige typer pusleborde: puslekommode, klassisk eller væghængt puslebord. Hvis du ikke har meget plads, er et væghængt puslebord pladsbesparende. En puslekommode er dyreste type bord, men har sin fordel i de mange skuffer. Her kan du opbevare alt det nødvendige udstyr til pusletiden, og samtidig have den lilles tøj liggende også.

En puslepude er uundværlig sammen med bleerne, vådservietter, klude og andet til pusletiden.

Seng

Der findes forskellige vugger, tremmesenge, babysenge og bedside cribs. Når den lille lige er kommet til verden, vil en vugge være ganske dejlig og sød at have stående. Men en bedside crib er det mest praktiske til søvnen i babyens første levetid.

Babyen skal være tæt på dig om natten. Den lille skal have tryghed, trøstes og desværre også have mad. Her vil en bedside crib sengen der står i forlængelse med forældresengen, give dig mulighed for at holde i hånd med den lille frem for at skulle rejse dig og tage barnet op midt om natten.

Det er babyudstyr med kort levetid, hvilket gør sengen til en halvdårlig investering. Men dog en ganske praktisk ting til de første hårde måneder med den lille. Der findes en del forskellige modeller som du kan se i udvalget med de populære bedside cribs hos Pegebogen.

Babybadekar

Man kan sagtens vaske en baby uden et babybadekar. Men hvis du køber en ordentlig kvalitet og størrelse, kan badekaret bruges i mange år frem. Et foldbart Flexi Bath badekar i hård plast kan holde frem til 5-6 års alderen alt afhængig af barnets størrelse.

Den lille skal bades, og stå ved en håndvask kan være hårdt og samtidig lidt mere usikkert. Her kan investeringen på et par hundrede kroner, give dig et godt redskab til at gøre badetiden hyggelig og afslappende.